Sjællandske Historiske
Artillerie og Feltcorps
Gør historien levende

Historiske Soldater

 

Anskaffelse af Uniform!

 

Som alle andre seriøse hobbies koster også denne både tid og penge.

Prisen på uniform og udstyr, skydevåben og sabel, kan godt løbe op i 15.000 kr. (hvoraf en musket godt kan koste 7-8.000 kr.), men ingen kræver at man anskaffer sig det hele på én gang. Vi har lidt udstyr til udlån.

Inden man køber en masse udstyr er det en rigtig god ide at spørge en garvet reenactor til råds.

 

Uniformen

Desværre kan man ikke købe feltjakke, bukser, hovedbeklædning eller lædertøj til vores uniformering.

Feltjakke og bukser skal syes, enten af lillemor eller en skrædder.

Lædertøj og andet ”småudstyr” kan medlemmerne selv sy, og det er faktisk ikke så slemt. Med lidt vejledning og hjælp af de garvede medlemmer kan man godt selv klare disse små opgaver.

Vi er selvfølgelig behjælpelige med henvisning til syersker, for syning af feltjakke og bukser.

 

Våbentilladelse.

For at kunne deltage med musket og sidevåben må følgende overholdes: musketten skal være original og tidsmæssig korrekt, (derfor den høje pris). Dette gælder også for sidevåben, samt at man skal have en ”besidde og bære”-tilladelse til sidevåben, altså have lov til at bære sidevåben til vore arrangementer.

 

Som i alle andre brancher er der nemlig også her faldgrupper, og som ny i hobbyen kommer man nemt til at betale for meget for sit udstyr, samt at udstyret selvfølgelig skal være i orden og rigtigt.

Inden man beslutter sig til medlemskab, skal man lige gøre sig klart, at en soldat skal være så autentisk iklædt og udstyret, så vel muligt, og ikke ligne noget fra en cowboyfilm

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk